Agost 2017
Dil Dim Dim Dij Div Dis Diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 
 
Baixa't el calendari del mes
 
  Setembre
09   Escalada en roca al Caroux
AGENDA D'ACTIVITATS
Utilitza el nostre cercador per filtrar les activitats que més t'intressin:
 
 
 
 
ARXIU I BIBLIOTECA
 
Presentació del llibre 03/02/2012
 
     
 

Divendres, dia 03 de febrer del 2012  
A 2/4 de 9 del vespre, a la Sala d’Actes

 

En Jordi Colell i Malla ens farà la presentació del llibre, Sol i amb la meva ombra, A peu des del cap de Creus fins el cap de Fisterra. Amb la participació de l’escriptor Enric Soler i Raspall, i del poeta i membre de l’Associació de Poetes Terrassencs Jordi Torres i Calvo.

 

Darrera es projectarà un audiovisual amb imatges sobre el recorregut narrat en el llibre.

 

Què ens podria oferir de nou, un viatge com aquest, en els anys que corren, on el temps s’ha ensenyorit de les nostres vides atrafegades i tot s’ha de fer de pressa i per abans d’ahir?

En Jordi Colell (Terrassa, 1957) ens ho explica, a través d’una experiència viscuda en primera persona. Seguint un camí a peu traçat força anys abans i escrit en un llibre, en Jordi es va atrevir a deixar per uns mesos la seva vida rutinària, en una ciutat que no el satisfà i en una empresa tèxtil en crisi crònica, i se’n va anar a emprendre una llarga  travessada al Cap de Creus. Al seu davant, mil set-cents quilòmetres el separaven del Cabo Fisterra (Galícia), amb els Pirineus com a primer repte; i com a segon, mirar d’esquivar tant com fos possible les moltes fal·làcies del Camí de Sant Jaume (que són moltes!), per destriar el gra de la palla d’un camí tan mític (i místic?) com massificat.

Aquest llibre està escrit amb un llenguatge propi, a voltes incisiu i mordaç, tot d’una irònic, introspectiu, descregut però també curiós, poètic, amè... un llenguatge que, com molt bé copsa l’autor, deriva de la parla ordinària de la gent amb què es troba, de l’entorn pel qual passa, tot fent un trajecte personal, que es va forjant, pas a pas. I és que, com tota experiència viscuda amb intensitat, qui no es posa en camí difícilment comprendrà el per què d’un viatge com aquest.

D’aquí la importància d’aquest llibre que, de ben segur, ens farà plantejar la possibilitat de pensar en els nostres propis camins. Uns camins que estan esperant que ens calcem les botes...

 
     
   
     
 
 
 
Per a més informació contacta amb nosaltres Contacta'ns
 
   
Imprimir