CORAL NÚRIA
 


Qui som?

La Coral Núria va ésser la primera coral que va cantar a Catalunya desprès de la guerra civil. Els seus inicis foren difícils però carregats d'il·lusió i patriotisme en uns moments amargs per Catalunya. Els seus components provenien de l'Orfeó Gracienc i aquests juntament amb el Centre Excursionista Rafael Casanova varen fundar l'UEC de Gràcia i la Coral l'any 1.940.

La seva dilatada manifestació artística va començar tot just iniciades les seves activitats, amb visites a pobles i viles de tot Catalunya, on acostumava a cantar una Missa en les seves recent reconstruïdes esglésies i ermites obsequiant als seus habitants, després, amb audicions de les obres del seu repertori.

Al llarg de la seva història ha actuat en diferents llocs d'importància com són el Palau de la Música Catalana, El Liceu i altres llocs de rellevant importància dins del cant coral.

Actualment la Coral esta dirigida per la directora Montserrat Rosset, en una nova etapa plena d'il·lusions i entusiasme. És una coral mixta, cantant a quatre veus. En l'actualitat l'integren una trentena de cantaires, però aquest número pot augmentar en cas de noves sol·licituds d'entrada. No hi ha un mínim ni un màxim d'edat per entrar-hi.

La Coral Núria forma part de la Federació Catalana d'Entitats Corals.

Què fem?

El repertori de la Coral és molt variat: cançó tradicional, popular de diferents països, segles XV i XVI ("Renaixement"), Barroc (Buxtehude, J.S. Bach), Clàssic (Mozart), Romàntics (F. Schubert, J. Brahms), Sardanes, Espirituals Negres, autors catalans actuals, Cançons de Taverna, etc.

A mes de cantar ens reunim sobretot per passar-ho be, Els nostres assaigs sense oblidar mai la tasca que tenim entre mans i les nostres responsabilitats son una reunió d'amics on hi cap el bon humor i agradables estones sense tenir en compte les edats, situacions i vida privada de cada un de nosaltres. Dins la Coral tots som iguals, tots som amics.

Vols venir a cantar amb nosaltres?

Ens agradaria ampliar la nostra coral amb tots aquells que creieu que podeu compartir amb nosaltres les ganes de portar la nostra cultura i els nostres costums arreu on sigui possible a traves de la musica i el cant.

No es demana formació musical, encara que tenir-ne nocions ajuda molt al propi cantaire i al grup. Tan sols cal entusiasme per al cant coral i ganes de passar-s'ho bé.

Quan ens trobem?

Assagem els dijous de 19:45 a 21:45 al nostre estatge social d'UEC de Gracia, carrer Encarnació, 131, baixos.

La quota

Per cantar a la nostra Coral nomes cal ser soci de la UEC de Gracia. També paguem una petita quota de 8 euros al mes per ajudar a pagar les despeses que tenim.

Vols rebre més informació sobre la Coral Núria?