Febrer, 2023

24Feb8:30 am9:30 amPRESENTACIÓ DEL LLIBRE: EL VUITÈ CEL. MANASLU, TARDOR DEL 2012

Més

Detalls d'activitat

 

Tushita Edicions

de Bernat Gasull i Roig

Sala d’actes de la UEC de Gràcia.

La presentació anirà a càrrec d’en Joan Bosch, president de la UEC de Gràcia, d’en Ramon Pascual, director de la revista Excursionisme, i de l’autor.

El setembre del 2012 un accident a la muntanya del Manaslu (8.163 m), al Nepal, va colpir el món de l’alpinisme. Hi van perdre la vida 11 muntanyencs i més de 30 en van resultar ferits. Entre els alpinistes morts hi havia autèntics referents internacionals de l’alta muntanya i també un català, Martí Gasull i Roig, un conegut activista i lluitador en favor de la llengua i cultura catalanes. Més enllà d’un relat d’aquells esdeveniments, aquesta és, també, la història de les darreres expedicions d’en Martí abans d’encarar la muntanya del Manaslu; la història d’algú que vivia amb intensitat la muntanya i l’amor pel país i la llengua.

En Martí Gasull era un soci molt estimat de la UEC de Gràcia i de la UEC Agrupació, membre de la secció d’iniciació, de la SAME, del consell de redacció de la revista Excursionisme i de diverses juntes directives de la UEC. El seu germà Bernat, activista per la llengua, muntanyenc i viatger en ret un merescut homenatge en aquesta obra.

Hora

(Divendres) 8:30 am - 9:30 am