Abril, 2018

07Abr(Abr 7)6:00 am08(Abr 8)8:00 pmSortida Jovent Abril

Més

Detalls d'activitat

Transport: Cotxes particulars
Allotjament: Refugi d’Estós (guardat)
Horari lloc de sortida: 6:00h – Plaça Joanic

Horari lloc d’arribada: 20:00h – Plaça Joanic
Límit d’inscripcions: Dimarts 3 d’abril, dia de la reunió a la UEC.

EXPLICACIÓ DE LA SORTIDA

La sortida del cap de setmana 7-8 d’abril comença 10 dies abans, ja que requereix d’una preparació intensiva específica per afrontar aquest ‘challenge’ de magnituds incalculables a base d’uns horaris de dormir saludables, una dieta equilibrada (el planning nutricional us el farem arribar els vocals properament) i uns batuts energètics per augmentar la nostra massa muscular. Es prega l’abstinència de beure alcohol durant els 10 dies. També ens posarem a punt amb uns trainings diaris post-Setmana Santa i preparació física (sortirem a córrer cada dia dues horetes així com farem sessions de zumba, els dies parells, i spinning, els dies senars, al gym) per arribar en forma el dissabte 7 a la sortida ben d’hora ben d’hora de Plaça Joanic on realitzarem els estiraments tots plegats (només mitja horeta lleugera)…

Feu atenció a partir d’ara, les instruccions fins aquí eren una enganyifa dels de dalt! 😉

Dissabte

Com és habitual, arrenca la sortida de Plaça Joanic, aquest cop direcció el Pirineu aragonès. Es proposa parar per esmorzar (estil veterans) a Lleida, on passarem a recollir el nostre vocal enviat especial, Pere Pagès, que ens esperarà en un lloc indicat amb una bona xocolata amb xurros (xD). Després sortirem del país, seguirem fins a Benasque (España) i deixarem els cotxes a l’aparcament del Valle de Estós. En total, el trajecte són unes 4 horetes, per això caldrà puntualitat a la sortida. Des d’allà, seguirem el camí que ens porta fins al Refugi d’Estós (1.890m) on podrem descansar bé, sopar el que ens portem i fer nit. El refugi és guardat (pernocta federat de 11,20€).

Diumenge

Diumenge la cosa és posarà interessant. Haurem d’aixecar les orelles cap a les 6h (si no abans!) i posar-nos a to. Després de fer els estiraments i l’escalfament pertinent (que a Jovent mai ens saltem), sortirem per la ruta que ens enfila fins als Pics Clarabides: Clarabide Central (3.020m), Clarabide Oriental (3.012m) i Clarabide Occidental (3.008m). 3×1. Ganga. Carenant la frontera amb França, vistes espectaculars a banda i banda. Des d’allà tindrem la possibilitat (si anem bé de temps i de forces) d’enllaçar amb el Pico de Gias (3.011m), pels més intrèpids. Per l’ascensió caldran raquetes, piolet i grampons. L’excursió també és ideal per fer-la amb esquís de muntanya. Un cop coronats els cims, tocarà baixar fins a l’aparcament, en una jornada que calculem que, en total, es pot allargar unes 8 hores si volem arribar als cotxes sobre les 5 de la tarda! Què més es pot demanar?

MATERIAL:

-ESPECÍFIC: Equip d’esquí de muntanya o raquetes, grampons i piolet.

-ROBA: jersei, samarreta curta/llarga, pantalons de muntanya hivernal, roba interior, mitjons gruixuts, buff o braga, mocador de mocs, gorra, cangur i jaqueta de plomes o que abrigui.

-CALÇAT: botes de muntanya, calçat còmode (xancles, bambes).

-CUINA: cantimplora, drap de cuina, coberts.

-NIT: sac de dormir, frontal/pila de recanvi, aïllant/isotèrmic/màrfega.

-DOCUMENTACIÓ: DNI, carnets de la UEC i de la FEEC

-ALTRES: bosses de plàstic, kleenex/paper de WC, daus i cartes (evidentment opcional).

-ÀPATS: Fogonet, gas, encenedor i pot d’alumini

  • 2 esmorzars
  • 2 dinars
  • 1 sopar (grups de fogonet, els organitzem el dia de la reunió)

 

Hora

7 (Dissabte) 6:00 am - 8 (Diumenge) 8:00 pm

LLoc

Benasc

Benasque