Muntanya

A la secció de muntanya de la UEC de Gràcia hi realitzem diverses activitats, ja siguin culturals o esportives:

ACTIVITATS CULTURALS
Al llarg de l’any es realitzen diferents audiovisuals de les activitats realitzades i alguns cursos formatius.

ACTIVITATS ESPORTIVES
Les sortides en l’espai natural poden ser molt diverses: des de sortides hivernals a l’alta muntanya, com de mitja muntanya durant tot l’any, o perquè no seguir aquell GR que ens fa conèixer diferents contrades.

I no només sortim sols, també fem sortides familiars on hi podeu venir acompanyats dels vostres fills, pares, germans, tiets…

Baixa i mitjana muntanya

En les sortides de baixa i mitjana muntanya estarem realitzant una activitat que no necessita cap material tècnic, només ganes de caminar i conèixer el país, això sí, tenint unes certes nocions d’orientació. A part d’això, en aquest terreny, els desnivells no són tan importants com poden ser a l’alta muntanya.

Alta Muntanya

L’alta muntanya demana als seus participants unes condicions tan físiques com tècniques força desenvolupades.

En el període estival, la duresa dels desnivells i les llargues aproximacions als refugis o als cims, requereixen bones condicions físiques.

En canvi a l’hivern, a part de les bones condicions físiques (potser els desnivells ja no són tan durs ni llargs), el que requereix és un bon coneixement del medi hivernal. La tècnica de progressió amb neu i saber utilitzar el material tècnic com el piolet i els grampons, són punts fonamentals per a gaudir-ne.

També haurem de pensar en què el dia és més curt, només per això haurem d’escollir molt bé els nostres itineraris. Recordem que tant a l’estiu com a l’hivern les condicions meteorològiques poden fer un canvi molt sobtat, però a l’hivern poden ser molt adverses.

Sortides Familiars

Un petit grupet de la Secció de Muntanya van iniciar unes sortides pels més petits de la casa, amb l’ànim d’incentivar més l’esperit per la natura i per l’excursionisme. Es tractava d’oferir a tothom, però principalment als infants, poder gaudir de la natura, respectar-la i viure-la, amb els pares, els amics i els germans.

Són sortides sense límit d’edat i amb recorreguts aptes per a què els més petits pugin venir amb el cotxet o penjats a la motxilla del pare o la mare.

Els recorreguts de poques hores, amb poc desnivell i sempre amb la motivació de sortir a la muntanya i passar-ho el millor possible.

GR

El 1992 es posà en pràctica la idea d’aprofitar els recents i precaris senders de Gran Recorregut, GR, per conèixer els país de la manera que millor es pot fer: trepitjant-lo, parlant amb la gent, admirant el paisatge i visitant tant els grans monuments com les humils esglésies o masos perduts per les valls i serralades del nostre país.

La idea va agafar volada i popularitat i ens ha permès recórrer Catalunya seguint les marques blanques i vermelles.

Si aquestes línies us han obert les ganes de caminar sense presses, fer fotografies, conèixer i admirar el paisatge i visitar racons poc transitats, passeu pel centre on, amb molt de gust, us informarem.

Jovent

Som una secció de muntanya, formada per joves d’entre 18 i 35 anys. Les sortides es faran el primer cap de setmana de mes i seran de temàtica variada (alta muntanya, senderisme, esquí de muntanya, raquetes, BTT, escalada…).

Si vols més informació o parlar directament amb nosaltres, podem trobar-nos els divendres al local de la UEC de Gràcia (Encarnació 131-133, baixos).

X