Iniciació

Qui Som?

Som la secció adreçada als infants i joves. Volem introduir i fer conèixer el món de l’excursionisme i els seus diferents vessants als infants i adolescents, tot contribuint a la seva formació integral, coneixent i estimant la nostra terra.

Entenem per excursionisme no tan sols un esport saludable, un exercici físic que es fa en contacte amb la natura i un conjunt de tècniques diverses, sinó també una manera determinada de viure el nostre temps lliure de forma didàctica.

Què fem?

Els objectius que volem aconseguir no tenen únicament una dimensió tècnico-esportiva, sinó també afectivo-social i mediambiental. Cerquem, en primer lloc, exercitar les tècniques específiques de l’excursionisme i desenvolupar la condició física i corporal per a poder practicar-les. A la vegada fomentem la convivència en grup, desenvolupant l’afectivitat i el respecte. Finalment, pretenem donar a conèixer el país i la seva geografia respectant i estimant la natura.

Monitors

Els monitors som nois i noies d’entre 18 i 30 anys; ens agrada molt la muntanya i us hi volem portar per tal de mostrar-vos i ensenyar-vos a gaudir-ne tant com nosaltres.

Som els culpables que tot això funcioni. Ho fem amb vocació i coneixement i, sobretot, perquè sabem que la millor manera de respectar la natura és coneixent-la i estimant-la.

Així que si teniu ganes de passar-ho d’allò més bé veniu a veure’ns. Us podem garantir que us divertireu molt, tant o més que nosaltres.

Realitzem activitats relacionades amb la muntanya com la pràctica de l’excursionisme, tenint en compte també la bicicleta de muntanya, diferents modalitats d’esquí, visites a coves, iniciació a l’escalada, sortides d’alta muntanya …, que compaginem amb xerrades, tot tipus de jocs, gimcanes, tallers… Tot aquest conjunt d’activitats estan adaptades a cada nivell.

Quan hi som?

Ens trobareu els dimarts i divendres de dos quarts de nou a les deu del vespre, al local de la UEC de Gràcia. Pregunteu per nosaltres!

Grups de la secció

La Secció d’Iniciació s’organitza en quatre grups d’edat, que comprenen dels 7 als 18 anys. Cada grup té un equip de monitors fix que preparen i condueixen les sortides i activitats durant tot el curs. La majoria d’activitats les fa cada grup per separat, però algunes són conjuntes. S’organitza una sortida de cap de setmana al mes. Com a cloenda del curs cada grup fa unes colònies/campaments la primera quinzena de juliol d’una durada de deu a quinze dies.