Cursos Formatius

Els cursos formatius s’imparteixen mitjançant l’Escola d’Esports de Muntanya Glacera, Escola Reconeguda per la FEEC i patrocinada per la UEC de Gràcia, Agrupació Excursionista de Catalunya, Foment Excursionista de Barcelona i Centre Excursionista Esplugues, que són els clubs que li donen suport físic i nodreixen el seu quadre docent.

Els components del quadre docent de l’Escola d’Esports de Muntanya Glacera, estan acreditats amb una o més de les següents titulacions:

Tècnic Esportiu Mig en Alta Muntanya

Instructor EEAM (Escuela Española de Alta Montaña)

Instructor de ECAM (Escola Catalana d’Alta Muntanya)

Monitor Iniciador ECAM

Amb caràcter general per a totes les especialitats, les formacions que s’imparteixen per l’Escola d’Esports de Muntanya Glacera, tenen les següents estructures:

Monogràfics

Formacions que tenen en comú donar a conèixer l’especialitat esportiva escollida. Els coneixements que s’imparteixen són els bàsics de l’especialitat que s’ampliaran en contingut i pràctiques en el curs corresponent. La càrrega horària serà de 15 hores, repartides en una unitat teòrica i un cap de setmana teòric-pràctic.

El temari d’aquesta formació està desenvolupat pel quadre docent de l’Escola d’Esports de Muntanya Glacera.

Cursos

Formació que segueix els estàndards en temaris i càrrega horària de l’ECAM. La formació en cada especialitat esportiva està dividida en diferents nivells, seguint un procés ascendent i gradual de tècnica i complexitat. Els cursos impartits per l’Escola d’Esports de Muntanya Glacera són reconeguts per l’ECAM i per la resta d’Escoles Reconegudes.

Seminaris formatius

Setmana de formació teòric-pràctica que es realitza preferentment als Alps, en l’especialitat d’Alpinisme. Les dates i la zona, estan en funció del calendari anual. Pel seu millor aprofitament, és necessari haver realitzat prèviament un curs d’alpinisme o acreditar haver-lo realitzat anteriorment.

X