Santuari de Cabrera i Pla d’Aiats (24/febrer/2019)

Un petit comitè de quatre persones hem fet una bonica volta per la part més elevada del Collsacabra: sortint del llogarret de Sant Julià de Cabrera (950 m) hem pujat fortament pel camí de la Serrica, al qual es troben alguns passos equipats ben fàcils. Per l’estret pas de l’osca de Cabrera hem arribat fins al santuari del mateix nom (1307 m), al costat del qual hi ha un petit restaurant. Desprès de baixar per les dretureres escales de Cabrera i passar pel coll de Bram ens hem encaminat cap el pla d’Aiats, des del cim del qual (1312 m) hem gaudit d’una magnífica vista, malgrat la boirina: Montseny, Guilleries, Puigsacalm, Pirineu, Prepirineu, Plana de Vic, Garrotxa, etc. Passant per les enrunades cabanyes d’Aiats hem baixat el fort pendent del grau de l’Escaleta fins a l’esplèndida casa d’Aiats, al costat de la qual hem dinat i fet la corresponent migdiada (amb el permís d’un ramat de bens). La darrera part de l’excursió ha estat tornar a pujar fins el coll de Bram i d’aquí novament a Sant Julià. En resum, un circuit esplèndid, entretingut i panoràmic, i amb una caloreta més pròpia del maig que del febrer.