Roc d’en Carbassa

El dissabte 25 de maig vuit socis de la UEC de Gràcia van anar a coll de Port, a cavall de les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell per assolir el Roc d’en Carbassa. Aquest cim oblidat entre Port del Comte i el Cap del Verd té una bona panoràmica. Per arribar-hi es va seguir el vessant sud de la carena, alternant pujades i baixades fins al coll de Coma Pregona on ja es va fer l’ascensió fins a la carena. A partir d’aquí, la carena, amb un magnífic coll herbat és prou agradable i rocosa fins al petit cim. Després es va desfer el camí per tornar a assolir la carena i arribar al Roc del Migdia (Serrat Alt), que és un dels cims que conformen el llistat dels “100 Cims”. La pujada al cim es fa per un vessant de boixos fins a la carena. La carena, amb un parell de trams de roca és menys agradable que la de l’altre cim. El dinar es va fer al cim tot gaudint de la visió del Cap del Verd, el Pedraforca, el Cadí, el massís del Port del Comte, la serra de Busa, el tossal de l’Orri, però els cims del Pirineu central estaven tapats per núvols

https://www.flickr.com/photos/132798489@N08/albums/72177720317410927/