Roca Sereny (Cicle “2 sortides als 3 monts”)

El dia 31 de març es va fer la sortida al massís de Sant Llorenç del Munt que formava part del cicle “2 sortides als 3 monts” de l’any 2018 i que es fa suspendre per circumstàncies meteorològiques. Van ser 10 els socis de l’entitat que es van situar a la vall d’Horta (al terme municipal de Sant Llorenç Savall) per iniciar el recorregut de els carenes que l’envolten. Comencem pujant al coll de Palomeres, tot seguint el GR 173.1. Al coll vam prendre la carena que ens va portar a la Pedra d’Àliga (669), una talaia de roca al cim de la qual hi ha uns grans blocs de pedra i que superem amb una curtíssima grimpada. Seguidament, per la carena, voregem la Màquina de Tren i iniciem un descens boscós fins al forn de pega situat al davant del Marquet de la Roca. Allà vam trobar el GR 5, que seguim per fer la intensa pujada fins al collet de la Vall o del Llor. La pujada continua fins a la carena dels Emprius. Aquí, ens desviem de la carena per anar al Cau dels Emboscats, que té un primer tram de baixada que impressiona per la manca d’agafadors i després de baixar per una rudimentària escala de fusta, s’arriba a la cavitat que va servir d’amagatall. Retornem a la carena i ens tornem a desviar per anar al Queixal Corcat. Per arribar al collet que uneix aquest monòlit amb la resta de carena, cal fer un curt i penjat flanqueig. L’ascensió es fa per una xemeneia, amb trams estrets i on cal habilitat per trobar els punts de suport. De nou a la carena, la seguim fins al coll de Pregona. Aquí, un tram suau ens porta a la pujada rocosa de roca graonada que ens situarà al cim de Roca Sereny (804). Baixem fins al collet que separa les dues elevacions d’aquest cim i hi dinem. Després ens enfilem a l’estreta carena i baixem per una canaleta. Alternant pista i corriol, passem pel coll de la Costa i després pel d’Agramunt, on iniciem la pujada cap al castell de Péra. La baixada la fem per la carena de la Muntada. Després de la casa, continuem a la vora de la riera, fins que la traspassem al gorg del Civil; una curta pujadeta ens fa sortir a la pista, ben a prop dels cotxes, on acabem aquest interessant recorregut per les carenes de la vall d’Horta, després de 4 h 50 min de marxa efectiva.