ASCENSIÓ AL PUIG DE LES MORRERES

El diumenge, 15 de setembre, van ser 8 els participants que van fer l’ascensió al puig de les Morreres (2211). Aquest cim, situat al sud del massís del Port del Comte, és un gran mirador i un dels “100 Cims” essencials.

L’excursió va començar a coll de Jou. Des d’allà es va arribar a la casa de les Costes, on comença un corriol, força pedregós que va pujant en diagonal fins assolir el Roc Carnisser. En aquest punt, una mena de carena enllaça amb els arrodonits relleus culminants de la serra. L’estada al cim va ser curta, perquè el cel estava força tapat i es veia una cortina de precipitació al sud que semblava havia d’arribar al cim. Des del cim es va continuar per la carena fins a una coma, al final de la qual s’obre el Tarter Gran. Aquesta gran tartera de 300 m de desnivell permet una baixada molt ràpida. En ser aquí, el cel es va destapar i la resta de l’excursió va ser un xic calorosa. La tartera s’acaba en una pista que arriba a coll de Jou.