LES SALINES I ROC DEL COMPTADOR

El dissabte, 12 d’octubre, 10 socis de la UEC de Gràcia vam fer un recorregut que els va dur a assolir el Roc del Comptador, un dels “100 Cims” essencials. El santuari de les Salines, al terme de Maçanet de Cabrenys, va ser el punt de sortida. Una ascensió ràpida els va fer arribar al puig de les Salines (1331), des d’on es va poder veure, uns moments, el massís del Canigó. El vent era molt fort i força fresc. Va començar a pujar la boira, en els descens cap al coll dels Cirerets. Allà, es va agafar el GR que puja per la vessant nord, enmig del bosc de faig. A la collada dels Pous es va decidir escurçar la ruta que els hauria d’haver portat al coll de Sant Martí i, des d’allà, seguir la carena, i optar per l’ascensió i descens pel mateix camí. Així, va continuar la pujada pel bosc de faig fins a assolir al carena, gairebé al cim del Moixer. Una curta baixada i una pujada per els roques que formen el cim, els va permetre assolir el Roc del Comptador (1451). En arribar a la carena, les boires es van esquinçar i es va poder veure, una altra vegada, el massís del Canigó i alguns cims propers, com el Bassegoda. Va ser només una estona, perquè en començar el descens, la boira va tornar a pujar i es va retornar al santuari amb el cel ben tapat.