CRÒNICA EXCURSIÓ A MATAGALLS, 20 JUNY 2020

Un grup de 12 persones vàrem fer una original volta pel massís del Matagalls, al nostre estimat Montseny, inaugurant les sortides de la secció de Muntanya de la UEC de Gràcia després del confinament provocat per la pandèmia del COVID-19. Començàrem a caminar a quarts de deu del matí des del coll de Sant Marçal (1108 m), punt que uneix el Montseny oriental (Turó de l’Home i Les Agudes) i l’occidental (Matagalls i Pla de la Calma). Pujant pel GR 5-2 assolírem el preciós coll Pregon (1534 m), amb el seu característic monòlit al mig del prat, i finalment,  per la airejada carena, la creu del Matagalls, a 1697 m. Des d’aquíiniciàrem la davallada per la seva carena nord-occidental fins al coll Saprunera, l’encimbellada ermita de Sant Miquel de Barretons i finalment el santuari de Sant Segimon (1230 m), actualment no accessible degut a unes obres de restauració que porten molt de temps en marxa. Des d’aquest indret recorreguérem un tram de pista en lleugera pujada que, tot passant per la font de Sant Miquel dels Sants, arranjada pels Amics del Montseny, ens du a l’ombrívol torrent dels Rentadors, on dinàrem.  Recarregades les bateries vàrem emprendre la segona pujada al Matagalls del dia!!!, vorejant el pla de la Barraca i la seva poua de neu, i creuant el coll dels Llops, on ens donàrem un petit respir abans dels darrers metres d’ascensió. Ara només faltava tornar pel GR 5-2 a Sant Marçal, tot esperant que la tronada que s’apropava no acabés en aiguat, com finalment va se però ja dins els cotxes.

En resum, una excursió prou llarga, quasi 20 km, i 1100 m de desnivell, per donar la benvinguda a l’estiu i al dia més llarg de l’any.