ROC DEL JOC (CICLE “ROCS I PEDRES”)

El diumenge, 28 de juny, 12 membres de la UEC de Gràcia vam reprendre el cicle “Rocs i pedres” que va quedar tallat per la promulgació de l’estat d’alarma com a conseqüència del Covid-19.

Els participants a la sortida van iniciar el periple a la Pobla de Lillet, seguint fins al monestir de la Pobla i l’ermita romànica de planta rodona de Sant Miquel. Una mica més endavant van assolir el roc on es situen les restes del castell de Lillet. La pujada va ser continua fins al Xalet del Catllaràs, que actualment està restaurat. La pujada no es va aturar i tampoc les nuvolades, que es van fer més amenaçadores. Per tal de guanyar temps es va decidir suprimir l’anada fins al mirador del Roc de la Lluna i es va seguir la pista fins a veure les parets calcàries on el havia l’objectiu de l’excursió. Deixant la pista es puja per terreny descarnat i després de faig, fins al  pla del Joc de Pilota. Aquí es van quedar els participants que no van voler fer l’ascensió al Roc del Joc. La resta, va començar la pujada per un sector on hi havia una esllavissada fins arribar  al peu de la paret; allà, una rampa rocosa, els va portar a la xemeneia (on ara hi han instal·lat una corda per facilitar el pas) que un cop superada ens deixa a les plaques rocoses del cim. El panorama, però, estava molt tapat pels núvols.

Després de baixar del cim es va fer el dinar al prat i a continuació es va iniciar el descens que es va fer per un camí que passava pel costat de les roques d’Ardericó i sortia a la pista que els va dur al Xalet de Catllaràs. Es va desfer el camí fins a trobar el camí ral que, amb un ràpid descens, va portar als participants a enllaçar amb el camí de pujada. Durant la sortida també es va poder veure la flor de neu (Leontopotium alpinum).