Sortida “Barraques de pedra seca de Collserola”

La UEC de Gràcia participa enguany a la 2a Setmana de la Pedra Seca. Per aquest motiu es va fer una sortida per veure algunes de les barraques de pedra seca que hi ha a Collserola.

La sortida es va fer a la plaça de Vallvidrera i el 9 participants a la sortida van anar cap a la creu del Llevallol i el coll de Can Cuiàs, per entrar al vessant del Llobregat. Es va assolir el cim del turó Rodó i al seu peu es van veure les dues primeres barraques. La ruta va seguir cap a la font del Brull i en aquest tram de camí es van veure tres barraques més. A sota can Albareda es va remuntar per anar fins a prop de Can Ferriol, on es van visitar tres barraques més i un parell de grup de marges. La caminada va seguir en pujada fins a Santa Creu d’Olorda, on es va dinar. Havent dinat, es va seguir el GR, tot passant pel turó de Can Pasqual i Can Llevallol, per tornar a passar pel coll de Can Cuiàs i Vallvidrera.

En resum, una excursió on s’han visitat algunes barraques de construcció original, constatant que a Collserola també hi ha pedra seca.

https://www.flickr.com/photos/132798489@N08/albums/72157720194872342