Sortida als Rasos de Peguera

El dissabte, 22 de gener, hi havia programada una sortida amb raquetes pels Rasos de Peguera. La manca de neu va fer canviar l’itinerari, de manera que es fa optar per fer l’ascensió al Pedró (2061), des del Pla de Campllong. El dia va ser molt fred.

Des de Campllong es va pujar a Sant Llorenç dels Porxos i, per la collada de Comabona, es va fer cap al refugi dels Rasos. Des d’allà, per dins de la clotada, es va tallar la carretera fins arribar al coll de la Creu del Cabrer. Vam quedar esparverats de la gran quantitat de cotxes que hi havia, malgrat que de neu, només hi ha unes clapes de neu molt dura. Nosaltres vam baixar una mica per asfalt fins a trobar la pista que ens va portar al coll del Pla de l’Orri, des d’on vam pujar per la carena fins al Pedró. El descens es va fer pel mateix recorregut, després de fer un desnivell de 901 m i gairebé cinc hores de marxa efectiva. Van participar-hi 6 socis.