Sortida a la Figuerassa

El diumenge, 8 de maig, van ser 12 els membres de l’entitat que van participar a l’excursió a la Figuerassa (1497). El dia no es presentava gaire bo i durant tota la jornada es va alternar el sol amb les nuvolades i, fins i tot, van caure quatre gotes.

Tot sortint de Berga, es fa arribar a prop dels Mercadals, l’escola d’escalada de Berga. Sis membres del grup van fer la curta grimpada que els va deixar al cim del Mercadal Superior, des d’on es dominava la resta de l’excursió. Una vegada reunit tot el grup es va pujar fins al coll de Sant Joan; una ascensió de pujada constant que acabava a tocar de les parets de la carena. Des del coll cal seguir la carena, des d’on es gaudeix d’una magnífica panoràmica. Així, s’arriba als dos miradors i al cim, poc destacat i ocupat per antenes.

La baixada és molt forta fins arribar a la cova de Can Mauri, on el grup va fer una aturada per dinar. Després es va enllaçar amb el camí de pujada. El resum és una excursió panoràmica i de fort desnivell.