Rocs de Canells

El diumenge, 9 d’octubre van ser 13 els assistents a la sortida als Rocs de Canells. Aquest cim de 2256 m està situat al sud de la Tosa d’Alp i és poc visitat.

L’excursió va començar al coll de Forn, situat a la carretera que puja al coll de Pal. Primerament es va seguir el corriol, bàsicament, en baixada, que va situar el grup al refugi de Rebost. Des d’allà es va pujar per bosc i prats fins a una pista, molt a prop de la mina de barita. Aquí comença un curiós tram que passa per una mena de canal amb grans blocs de roca. Quan s’acaba aquest divertit tram, es puja pel mig del bosc fins arribar a la carena rocosa que porta al cim. Si bé el dia havia començat amb sol, al cim s’hi va arribar al mateix moment que la boira. Durant la resta de la jornada, el cel va estar tapat.

.

Des del cim es va baixar a l’amplíssima collada de Comafloriu on es troba el marcat camí que puja a la Tosa (GR i Cavalls del Vent). El grup va seguir el camí en baixada fins a sortir a la pista, a prop del mirador dels Orris, on es va dinar. Havent dinat es va continuar per la pista que passa enlairat per darrere el refugi del Rebost i que va portar el grup a la collada del Forn, on es va començar l’excursió.