Turons del sud de Sant Llorenç del Munt

 

El dissabte, 10 de desembre, nou socis de la UEC de Gràcia van fer un recorregut pel sector sud de Sant Llorenç del Munt, tot assolint uns humils turons que reben poques visites. Des de Can Solà del Racó, el grup va passar pels forns de calç del camí del Girabau, el del Corcola i el d’en Ton, abans d’emprendre una constant pujada fins al cim del Mont-rodon (618). A continuació es van dirigir cap al nord per passar Can Torras i la seva alzina monumental. La pujada va continuar fins al coll de Grua, des d’on es té una bona vista de la Castellassa de Can Torres. Una mica més endavant es van enfilar al turó del Gurugú (828), amb bona panoràmica cap al Vallès i Collserola;  tot vorejant la vall van anar a parar al popular camí del Monjos que van seguir de baixada fins a desviar-se per anar al darrer cim del dia, el Pujol (617), potser el més panoràmic dels tres. Una curta baixada, tot passant per un altre forn de calç va retornar als participants al punt d’inici.

 

https://www.flickr.com/photos/132798489@N08/albums/72177720304505984