24-MARÇ (20H) XERRADA ACNUR: PROTEGIR SENSE PISTOLES

Títol:

Protegir sense pistoles

Subtítol:

La tasca de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) en països en conflicte

 

A càrrec de:

Josep Zapater

Soci de la UEC de Gràcia i funcionari de l’ACNUR

 

Explicació:

Des de 1951, l’ACNUR es dedica a assistir i protegir refugiats, persones desplaçades i persones apàtrides sovint en situacions de conflicte. Al món humanitari, a més d’assistència básica com menjar i allotjament, organitzacions humanitàries com l’ACNUR condueixen sovint negociacions per a protegir els civils de la violència, l’abús i l’explotació – sense més armes que les paraules. En Josep Zapater, soci de la UEC des de 1989 i funcionari de l’ACNUR des de 1996, ens explicarà aquestes experiències a països com Colòmbia, Afganistan, República Centrafricana i el Líban.