Roc de les Monges

Un grup de 8 membres de la UEC de Gràcia va participar en la sortida al Roc de les Monges (1415), un cim de la llista dels “100 Cims” de la FEEC.

Les previsions eren de pluja, però el dia allà va començar amb sol. El grup va començar a caminar a la Collada, al municipi de Capolat. La pista asfaltada, va portar als participants fins a l’alzina de Vilella, un arbre monumental Des d’allà es va començar la pujada per un corriol fins al coll del Bosc de Vilella. Per un viarany que voreja una elevació rocosa, es va començar l’ascens per la carena rocosa del roc de les Monges. Després d’aquest tram, començava el flanqueig cap a la dreta per passar entre un alzina i la roca fins a trobar la canal que puja al cim. Aquí hi ha dos trams de roca (el segon més dret que el primer) que va deixar als participants al cim. Malgrat que ja s’havia anat tapant, la visió panoràmica era prou extensa. Atès que la roca era una mica molla, per facilitar el descens dels dos trams, es va instal·lar una corda.

De nou al coll, al grup va anar cap a l’obaga per un corriol des d’on (si ens girem) es gaudeix de la visió de l’estètic cim del roc de les Monges. Una vella pista va fer pujar als participants fins a una colladeta. Aquí, el grup va girar cap a l’esquerra, iniciant la pujada per un camí de fortíssim pendent. També hi havia dos trams de roca molt drets fins arribar al bosc. Després d’una mica de pujada, el corriol, voreja unes parets rocoses i planeja pel vessant nord. Es passa per un faig (arbre monumental) i s’arriba al coll del bosc de Casòliba. Aquí un tram de pista i una pujada per un corriol carener va situar als participants al cim del tossal de Trasserra (un altre “100 Cims”), des d’on es pot veure els plans que hi ha al peu de la serra dels Tossals, amb Montserrat al fons. Després de baixar del cim es va fer l’aturada del dinar en un magnífic punt panoràmic. Ara només calia seguir els senyals de GR per seguir la carena que va retornar als participants a la Collada, acompanyats d’algunes gotes.