Sant Salvador de les Espases

La sortida del dia 18 de novembre va portar 9 participants a fer un recorregut pel sector de Sant Salvador de les Espases, que va començar a Olesa. Des d’allà es va seguir un camí que va portar als participants a enllaçar amb el que surt de la Puda. El primer dels cims que es van assolir va ser Sant Salvador de les Espases (413). Des d’aquí vam anar a cercar el coll del Bram on vam trobar l’itinerari de la marxa Gràcia-Montserrat. Una curta pujada ens va portar al coll de Sant Bernat. Un tram de carena ens va dur al cim de les Roques de l’Afrau (509), des d’on es pot contemplar Sant Salvador un centenar de metres de desnivell més avall. Tornem a passar pel coll i baixem fins al coll de la Bossa, un estret congost, on en les èpoques de bandolerisme era fàcil fer emboscades a les persones que passaven pel camí ral. Una baixada ens va dur al pla del Fideuer, on es va fer el dinar. Alguns participants van fer la pujada al puig Cendrós (499).  A partir d’aquí, tot el recorregut era en baixada.

 

https://www.flickr.com/photos/132798489@N08/albums/72177720313013783