Abril, 2024

06Abr7:30 am7:00 pmEXCURSIÓ A LES REGIONS D’AGULLES I FRARES DE MONTSERRAT

Més

Detalls d'activitat

EXCURSIÓ A LES REGIONS D’AGULLES I FRARES DE MONTSERRAT

Dissabte 6 d’abril de 2024

ITINERARI:

Sortirem de l’aparcament de Can Masana (710m) per seguir el camí de La Roca Foradada (GR-172) fins el Coll de Guirló (802m). Uns 100m més endavant ens desviarem pel PRC-78 per anar cap a La Portella (883m) i al refugi Vicenç Barbé (890m), on farem una aturada per esmorzar. Seguirem el PRC-78 fins el Pas del Príncep (971m). Des d’aquest indret, les persones que ho desitgin, podran accedir a la Miranda del Príncep (993m), un cim que fa poc s’ha incorporat a la llista de 100 cims de la FEEC i que ofereix unes excel·lents vistes de la zona occidental de Montserrat. Per arribar al cim cal superar els flanquejos de 3 petites agulles montserratines i una petita canal final. Els flanquejos no presenten massa dificultat però són passos d’adherència amb una certa exposició, que només afrontarem en el cas que la roca estigui totalment eixuta. Tampoc és recomanable per a persones amb vertigen. Des del cim tornarem al Pas del Príncep, per reagrupar-nos amb els que no hagin volgut pujar a La Miranda del Príncep. En pocs minuts arribarem al Coll de Port o Coll de Porc (974m). Aquí abandonarem el PR per seguir un camí que va en direcció nord-oest, passant per la font del Coll de Porc i per sota de les impressionants parets de la cara nord de la zona de Frares Encantats. Aquest camí enllaça amb el GR-172 (830m), que seguirem cap a ponent. Uns 300m més endavant passarem per sota La Cadireta i poc després ens trobarem el camí, a mà esquerra, per pujar a La Roca Foradada (890m). És una pujada amb un cert pendent que també serà opcional. Tornarem a baixar al GR-172 per seguir-lo, cap a l’oest, fins empalmar amb el camí d’anada, poc abans del Coll de Guirló (802m). Una mica més endavant deixarem el camí per pujar a les ruïnes de Sant Pau Vell i al cim del Castell de la Guàrdia (857m), on dinarem. Després de dinar baixarem per agafar de nou el GR-172 i anar cap a Can Masana (710m).

 

Distància:  8,5km.

Desnivell acumulat:  +/- 480m.

Temps de marxa efectiva:  4h.

Característiques de la sortida:  Senderisme per baixa muntanya. Dificultat en categoria senderisme: Alta (Moderada si no es puja La Miranda del Príncep i La Roca Foradada). Excursió a peu per camins de petit i gran recorregut de la zona occidental de Montserrat. El pas de La Portella és obligat i cal ajudar-se amb les mans, però no ofereix especials dificultats. La pujada a La Miranda del Príncep és opcional i suposa superar 3 flanquejos de 3 petites agulles montserratines més una petita canal final. Els flanquejos no presenten massa dificultat però són passos d’adherència una mica aeris. Aquest tram del recorregut serà opcional, no és recomanable per a persones amb vertigen i no es farà si la roca està mullada o humida a causa de la boira o la pluja. La pujada a la Roca Foradada també serà opcional. L’accés es fa per un camí amb un cert pendent amb un pas equipat amb una corda fixa, que facilita la pujada i la baixada. A segons quines hores pot estar una mica concorregut.

Cal dur:  El material propi d’una excursió d’hivern, de mig dia per baixa muntanya: motxilla, calçat de muntanya (amb bona adherència) i roba adient. Aigua, esmorzar i dinar (opcional).

Hora de sortida i punt de trobada:  7.30 h a l’indret que es determinarà a la reunió preparatòria.

Transport:  Vehicles particulars.

Preu inscripció:  0€ per als socis de la UEC de Gràcia i altres entitats UEC. 5€ per a federats d’altres entitats i no federats, en concepte de llicència federativa, despeses organitzatives i de material.

Inscripcions:  

Jordi Vilà: joviay@gmail.com

Secretaria UEC Gràcia: secretaria@uecgracia.cat

La data límit d’inscripció és el dimecres 3 d’abril.

Responsable de la sortida:  Jordi Vilà

Reunió preparatòria:  Divendres 5 d’abril de 2024 a les 20h al local de la UEC de Gràcia. La reunió és obligatòria per a les persones no associades.

Important:  En compliment dels acords de la Junta Directiva, el responsable de la sortida pot excloure’n a tot aquell participant que no es presenti amb el material adequat per a la sortida o que no tingui la preparació física adient.

Observacions:  Per participar en l’activitat és obligatori tenir la targeta federativa. En cas de no tenir-la cal una llicència temporal per a aquesta activitat, que cal tramitar a la secretaria de l’entitat, com a màxim, el dijous anterior a la sortida.

Hora

(Dissabte) 7:30 am - 7:00 pm