Maig, 2024

17Mai(Mai 17)4:30 pm19(Mai 19)8:00 pmTRAVESSA PER LA SIERRA DE GUARA

Més

Detalls d'activitat

DETALLS D’ACTIVITAT

Travessa per la Sierra de Guara, Osca

Dissabte 18 – Diumenge 19 de maig de 2024, amb sortida divendres a la tarda

ITINERARI:

-Dia 1, dissabte 

Des del bonic poble de Rodellar, anirem en cotxe al llogarret veí de Pedruel. Des del mateix poble, començarem a caminar per un camí perdedor que fa força pujada, fins assolir el cim intermig de Lacuna Alta, amb vistes vertiginoses sobre l’engorjat de Gorgas Negras, travessat pel riu Alcanadre. Des d’aquí el camí és més planer i marcat. Després de recórrer un curt tram per pista de muntanya, ens desviem de nou a la dreta cap al Cabezo de Guara, de 1870 m. des d’on gaudirem d’una magnífica vista dels Pirineus.

Baixarem per un camí poc marcat cap als Hoyos de Guara, altiplà amb força dolines i avencs, i continuarem baixant per pistes i camins cap al poble de Bara on agafarem el GR1 que ens durà a Nasarre, poble abandonat amb una antiga església romànica. Aquí farem bivac.

-Dia 2, diumenge

Des de Nasarre continuarem pel GR1 fins al petit poble abandonat d’Otín, on l’abandonarem per un corriol força marcat cap al sud, travessant boscos d’alzina i masos abandonats. Arribant als miradors per sobre del coneguten gorjat del Mascún, hi baixarem per un corriol vertiginós vorejant les formacions rocoses de la Cuca de Bellosta i la Ciudadela. Recorrerem el fons de l’engorjat fins al peu de Rodellar, on una curta pujada ens durà fins al poble. Recuperarem el cotxe de Pedruel per a la tornada.

Distància, horaris i desnivell:

-Dia 1: 30 km, 1600 de pujada, 900 de baixada, 9 hores

-Dia 2: 9 km, 250 de pujada, 350 de baixada, 3 hores

Característiques de la sortida:  Sense dificultat, només alguns corriols perdedors. Cal estar en forma sobretot per al primer dia, que és llarg.

La caminada travessa paisatges molt canviants, des dels turons calcaris arrodonits del primer dia, amb grans vistes al Pirineu i als engorjats de Guara, fins als pobles i masos abandonats i les formes erosives sorprenents de l’engorjat de Mascún el segon dia. Rodellarés un dels pobles clàssics i més bonics de Guara i base d’esports de muntanya, relativament menys massificat que Alquézar.

Cal dur:  Equipament habitual d’excursionisme, més equip de bivac (la tenda és opcional) i cantimplores addicionals car hi pot haver poca aigua el primer dia.

Hora de sortida i punt de trobada:

-Divendres 17 de maig a les 16 :30 a la Plaça Joanic. Hi ha unes tres hores i mitja a Rodellar.

Transport:  Cotxes particulars.

Preu inscripció:  0€ per als socis de la UEC de Gràcia i altres entitats UEC. 5€ per a federats d’altres entitats i no federats, en concepte de llicència federativa, despeses organitzatives i de material.

Inscripcions:  

Feu servir aquest format d’inscripció: https://forms.gle/Vz2RQKT6r5aeZnii7

La data límit d’inscripció és el dilluns 13 de maig.

Responsable de la sortida:  Pep Zapater, zapaterjosep@gmail.com, 631 508 834.

Hora

17 (Divendres) 4:30 pm - 19 (Diumenge) 8:00 pm