Tercer grup d’iniciació

Com va? Tenim entre 13 i 15 anys. Normalment sortim un cap de setmana al mes.

Ja fa molt temps que anem a la muntanya i aprenem a estimar-la i respectar-la; per això, podem anar a llocs que abans ens semblaven inaccessibles. Durant aquests anys coneixem els perills i la màgia que té la muntanya. Anem agafant habilitat i tècnica per a moure’ns-hi i gaudir-ne. La muntanya sempre deixa moments per a passar-ho d’allò més bé i fer molta “conya”. T’esperem!

Contacte amb el grup:  3ergrupiniciacio@gmail.com

Activitats

Fem excursions en tot tipus de contextos de muntanya (de baixa a alta muntanya), descobrint tota mena d’entorns naturals (boscos frondosos, roquissars, estanys i rierols, prats…) i culturals (ermites, masies, pobles restes històriques…), practicant diferents modalitats (senderisme per GR i PR, ascensions i travesses).

Excursions en bicicleta de muntanya

A partir del II grup anem a pedalar un cop l’any per massissos o zones que no visitem habitualment. Això ens permet conèixer aquesta modalitat divertida i ràpida.

Escalada

Un cop l’any tots els grups tastem l’escalada, ajudats per membres de la SAME. Aprenem a fer els primers passos i vies, tot veient la importància de la seguretat. El ràpel i la grimpada són activitats que també practiquem.

Esquí

Tota la secció en pes anem un cap de setmana a practicar l’esquí de pista; ens barregem per grups de nivell i aprofitem al màxim les jornades per a lliscar per aquest fred i relliscós medi. A més a més, alguns grups fan esquí de fons, que permet descobrir de forma més pausada la tranquil·litat dels boscos nevats.

Excursionisme hivernal

Els dos grups més grans realitzen activitats de mitja i alta muntanya nevada. Per a aquestes activitats aprenen tècniques de progressió i seguretat amb piolet i grampons i també proven les raquetes de neu. Els grups més petits fan sortides a la neu, sobretot per a jugar-hi, tot lliscant i fent guerres de neu.

Activitats d’estiu

El tercer grup combina uns dies de travessa, passant de vall en vall i dormint en refugis. Acaben arribant a una zona d’acampada, per passar-hi els darrers dies fent alguna ascensió, jocs i tallers.

El programa amb les activitats el trobareu en el llistat de documents per descarregar.

Altres

Durant les sortides de tot el curs es porten a terme activitats complementàries com són:

– Orientació (jocs, curses…)
– Acampada, bivac
– Visita a coves
– Banys des del mar a estanys d’alta muntanya