Segon grup d’iniciació

Nosaltres tenim entre 12 i 13 anys. Amb una o dues sortides al mes aprenem a descobrir i valorar la mitja muntanya per iniciar-nos també en l’alta.

Aprofitem el cap de setmana per a combinar jocs, excursions i activitats com orientació, acampada … i sabem com gaudir de la natura alhora que ens ho passem molt bé. Oi que t’hem convençut? Doncs vine!

Contacte amb el grup:  2ongrupiniciacio@gmail.com

Activitats

Fem excursions en tot tipus de contextos de muntanya (de baixa a alta muntanya), descobrint tota mena d’entorns naturals (boscos frondosos, roquissars, estanys i rierols, prats…) i culturals (ermites, masies, pobles restes històriques…), practicant diferents modalitats (senderisme per GR i PR, ascensions i travesses).

Excursions en bicicleta de muntanya

A partir del II grup anem a pedalar un cop l’any per massissos o zones que no visitem habitualment. Això ens permet conèixer aquesta modalitat divertida i ràpida.

Escalada

Un cop l’any tots els grups tastem l’escalada, ajudats per membres de la SAME. Aprenem a fer els primers passos i vies, tot veient la importància de la seguretat. El ràpel i la grimpada són activitats que també practiquem.

Esquí

Tota la secció en pes anem un cap de setmana a practicar l’esquí de pista; ens barregem per grups de nivell i aprofitem al màxim les jornades per a lliscar per aquest fred i relliscós medi. A més a més, alguns grups fan esquí de fons, que permet descobrir de forma més pausada la tranquil·litat dels boscos nevats.

Excursionisme hivernal

Els dos grups més grans realitzen activitats de mitja i alta muntanya nevada. Per a aquestes activitats aprenen tècniques de progressió i seguretat amb piolet i grampons i també proven les raquetes de neu. Els grups més petits fan sortides a la neu, sobretot per a jugar-hi, tot lliscant i fent guerres de neu.

Activitats d’estiu

El segon grup fa colònies, combinant excursions, jocs i tallers.

El programa amb les activitats el trobareu en el llistat de documents per descarregar.

Altres

Durant les sortides de tot el curs es porten a terme activitats complementàries com són:

– Orientació (jocs, curses…)
– Acampada, bivac
– Visita a coves
– Banys des del mar a estanys d’alta muntanya